Ayurvedische wellness massage

Veel stress, een vol hoofd, slapeloosheid, jezelf helemaal uitgeput voelen of gewoon deze massage eens willen ervaren. Het zijn allemaal redenen om te kiezen voor een Ayurvedische massage. Een moment voor jezelf, even alles loslaten en weer tot rust komen.

De Ayurvedische massage is afkomstig uit India en is gebaseerd op de duizenden jaren oude principes van de Ayurvedisch holistische natuurgeneeskunde en levenswijze.

Ieder mens wordt geboren met een eigen unieke combinatie van de vijf elementen (aarde, water, vuur, lucht en ether) en de drie bio-energetische krachten (vata, pitta en kapha). Wanneer deze combinatie door onze manier van leven verstoord wordt raken we uit balans. De Ayurveda is erop gericht om de balans tussen de drie bio-energetische krachten – ook wel de dosha’s genoemd – te herstellen.

Voor aanvang van een Ayurvedische massage krijg je een vragenlijstje opgestuurd om te ontdekken welk dosha-type je bent en welke technieken het meest geschikt zijn om jou in balans te brengen. Tijdens de massage wordt je rijkelijk overgoten met verwarmde massageolie. Deze bevat sesamolie, etherische oliën en essences van geselecteerde kruiden die specifiek zijn afgestemd op jouw dosha- type. Energiepunten (marmapunten) worden geactiveerd en energiebanen (meridianen) gedeblokkeerd. Dit maakt de Ayurvedische massage anders dan een ontspanningsmassage.

De Ayurvedische massage zorgt voor een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en mentaal. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden met de massage gestimuleerd, zodat jij weer in evenwicht kunt komen.

Na de massage
De olie kan na de massage rustig even blijven zitten waarna je thuis een hete douche neemt zodat de poriën verder open gaan en de olie nog dieper door kan dringen. Het gebruik van zeep is niet nodig, hooguit een milde shampoo voor het haar. Droog je daarna lekker af met een beetje ruwe handdoek. De meeste olie is nu weg en je huid voelt heerlijk zacht en gehydrateerd. Drink voldoende kruidenthee en neem je rust en ontspanning.

De Ayurvedische massage betreft het gehele lichaam en duurt 90 minuten.

foto
foto

Contact

Whatsapp: 06 83 38 11 09
E-mail: praktijkevenwicht@ziggo.nl
privacyverklaring