Massagetherapie


Luister naar het fluisteren van je lijf, zodat het niet hoeft te schreeuwen.

Pijnklachten

95% van de pijnklachten zijn klachten zonder aanwijsbare oorzaak. Vaak worden deze klachten bestreden door symptoom bestrijding, denk aan bijvoorbeeld pijnstillende medicatie. Over de oorzaak word vaak niet nagedacht en/of doorgevraagd. In onze drukke maatschappij vergeten wij als mens nogal eens vanuit ons gevoel te handelen. Tegenwoordig leven we meer vanuit ons hoofd, zijn naar buiten gericht en vergeten gewoon ook nog een lichaam te hebben. Tekenen vanuit het lichaam worden genegeerd en we denderen maar voort.

Balans

Belangrijk is dat je als mens zowel op lichamelijk, geestelijk en sociaal gebied zo goed mogelijk in balans bent. Als hierin een te grote dis-balans ontstaat gaat zich dat op lange termijn uiten door pijnklachten in ons lichaam. Hoe langer deze dis-balans aanwezig is, des te erger en/of uitgebreider zullen deze klachten zijn. Het lichaam laat steeds nadrukkelijker weten dat het niet goed met je gaat!

Door te vragen en goed te luisteren ga ik op zoek in welk gebied er bij een cliƫnt een dis-balans aanwezig is. Met dat gegeven kan ik hem of haar bewust maken van de storende factoren die een goed functionerend lichaam in de weg staan. Door dit vervolgens samen aan te pakken kun je het herstelvermogen van het lichaam optimaliseren. Let wel, de grootste prikkel aan geest en lichaam geef je hierin zelf. Alleen jij kunt jezelf genezen en jij bent hier zelf verantwoordelijk voor. Ik help je in het bewustwordingsproces, reik aan en sta jou bij.
In combinatie met
- massage
- manuele handgrepen
- articulair bewegen
- driedimensionaal rekken en strekken van korte en lange bindweefselplaten
gaat dit ertoe bijdragen dat je weer vrij en pijnloos zal kunnen bewegen in jouw lichaam.

Herstel kan nooit sneller, wel langzamer.

Voor wie

Massagetherapie is uitermate geschikt voor pijnklachten die zonder duidelijke oorzaak ontstaan zijn en/of een afwijkend beloop hebben. Denk aan tennis/golfers elleboog, frozen shoulder, stijf- en stramheid, hernia, hielspoor, slijmbeursontsteking, hoofdpijn, pijn in nek/schouders, shin splint, tintelende vingers, enzovoort. Ook voor sporters die al langere tijd zonder duidelijke reden met een blessure rondlopen, is massagetherapie zeer geschikt.

Contact

Whatsapp: 06 83 38 11 09
E-mail: praktijkevenwicht@ziggo.nlfoto
foto
foto
foto
foto
foto

privacyverklaring