Massage bij kanker


Massage bij Kanker is een specialisatie binnen het massage vak en kent zijn eigen manier van werken. Elke fase in het behandeltraject vraagt om specifieke begeleiding en behoeft zorgvuldige aandacht binnen het massageconsult. De massage wordt per sessie volledig op jou afgestemd. Een zachte massage met aandacht is ontspannend voor lichaam en geest.

Getroffen worden door de ziekte kanker is ingrijpend. Zodra je deze diagnose krijgt is niets meer zeker. Je komt vaak in een rollercoaster van medisch handelen terecht. De focus wordt gericht op de fysieke bestrijding van kanker. Je normale leven wordt volledig aan de kant gezet en maakt plaats voor patiënt zijn. De emotionele en sociale gevolgen krijgen over het algemeen weinig aandacht.

Waarom massage bij kanker?


Een moment van liefdevolle aandacht, waarin alles er mag zijn, niets goed of fout is, kan dan erg waardevol zijn. Massage bij kanker ontspant lichaam en geest, ondersteunt het herstel en helpt het contact met, en het vertrouwen in, je lichaam te herstellen. Massage bij kanker is een ontspanningsmassage. Het is een bijzondere zachte vorm van aanraking met als doel het lichaam en geest rust te bieden en meer balans te laten ervaren.

Uit onderzoek en ervaring is gebleken dat mensen met kanker profijt kunnen hebben van massage. Massage kan symptomen van pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, isolatie, stress en depressie verminderen.

Consult


Voorafgaande aan de afspraak ontvang je per email een uitgebreid intake/anamnese formulier, dat ik graag voor de afspraak door jou ingevuld terug ontvang. Op deze manier krijg ik inzicht in jouw medische, fysieke, mentale en emotionele conditie. Zo stem ik de massage nauwkeurig af op jouw lichaam, mogelijkheden en wensen, waarbij het welzijn voorop zal staan.

Het massage-consult bestaat uit aandacht voor jou; het is jouw ontspanningsmoment. Daarin zal ruimte zijn voor:

- het ‘mens‘ zijn, waarbij je zelf de regie in handen mag hebben.
- een luisterend oor. Alles wat er op dat moment speelt mag er zijn. Hiervoor neem ik ruim de tijd, dat vind ik belangrijk.
- uitleg over wat ik ga doen tijdens de massage en waarom.
- het met zorg bepalen hoe je het best stabiel en comfortabel op de massagetafel ligt. Zachtheid is daarbij het sleutelwoord.
- een massage die met aandacht en respect, liefdevol, open en in rust gegeven zal worden. Jouw energieniveau is steeds leidend voor de duur van de massage.
- nagenieten na afloop van de massage door nog even heerlijk te blijven liggen.

Massage geeft geen genezing, maar verbetert de kwaliteit van leven. Het kan in alle fasen van het ziekteproces gegeven worden. Voor, tijdens en na de behandelingen, als ook in de palliatieve of terminale fase.

Accreditatie


Massagepraktijk Evenwicht is aangesloten bij het kwaliteitsregister netwerk Massage bij Kanker, welke voldoet aan de internationale richtlijnen van de ‘Society for Oncology Massage‘ in de Verenigde Staten en is opgenomen in de verwijsgids Kanker, Kanker.nl en OOKWijzer. Jaarlijks volg ik scholing ter waarborging van de kwaliteit (IMbK)

Enkele ervaringen vanuit mijn praktijk:


“Ik vond het fantastisch. De druk, de snelheid en de strijkingen waren heerlijk. Ik ben de rest van de dag redelijk ontspannen gebleven. Ik geloof dat de ontspanning wel enorm het herstel ondersteunt. Ook vind ik jou fantastisch. Het gevoel en de rust die je erin brengt geeft veel warmte”

“Ik vind de massage erg goed en ontspannend. Mijn idee is dat ik na de massage beter ben gaan lopen, dat viel mij op. De tintelingen en pijn in mijn benen is afgenomen en ook mijn armen zijn rustiger geworden. Ook slaap ik een stukje beter”

“Ik heb het als zeer prettig ervaren en was boven verwachting. Zelfs de lichte aanrakingen brachten veel rust en ontspanning. De houding waarin ik lag was ook erg aangenaam, slim omdat ik ook zo in slaap val. Het voelde dus al vertrouwd. Ook mentaal ondersteun je mij, de gesprekjes voor en na zijn gewoon heel fijn. Ik heb die nacht heerlijk geslapen. Kortom: zeer prettig en je bent zelf zo rustig, dat geeft mij ook zoveel rust”

Ben je geïnteresseerd, heb je vragen, of wil je iemand een massage cadeau doen; neem gerust contact op.

Vanaf januari 2024 ben ik 1 dagdeel per maand werkzaam in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht op de dag- en verpleegafdeling oncologie.

foto
foto
foto
foto

privacyverklaring